Josip Cvitković sa Sveučilišta u Mostaru na studentskoj razmjeni u Kini

mobilnost studenata
Josip Cvitković sa Sveučilišta u Mostaru na studentskoj razmjeni u Kini

Josip Cvitković, student Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru u sklopu jednogodišnje stipendije tvrtke Huawei studirat će na Pekinškom institutu za tehnologiju. Tim povodom rektorica Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Ljerka Ostojić održala je sastanak s Josipom Cvitkovićem te naglasila kako je ova studentska razmjena rezultat zajedničkih napora Sveučilišta i kineskog veleposlanstva u BiH.

Kineska vlada je prepoznala naš cilj da omogućimo našim studentima studiranje u Kini, a i da kineski jezik i kulturu dovedemo na Sveučilište u Mostaru“, istaknula je rektorica Ostojić.

Od ove akademske godine na Filozofskom fakultetu uvodi se kineski jezik kao izborni predmet u suradnji s Konfucijevim institutom, a nastavu će izvoditi kineska lektorica. Vrata za studiranje u Kini mostarskim studentima su otvorena i Josip Cvitković svojim primjerom može biti poticaj za druge studente da se odvaže studirati u Kini. Tvrtka Huawei nastavit će stipendirati najbolje studente Sveučilišta u Mostaru za studiranje u Kini.

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Komentiraj i ti

Anketa

Koje rubrike pratite na treci.ba?

Mišljenje

prof. dr. Zoran Tomić, rektor Sveučilišta u Mostar
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
The current song is not available
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista

Vrijeme u Mostaru

Weather in

  • Djelomična naoblaka
  • Temperatura: 27°C