Održana radionica “Osnovne upravljačke i prenosive vještine za knjižničare

FILOZOFSKI FAKULTET
Održana radionica “Osnovne upravljačke i prenosive vještine za knjižničare

U prostorijama Knjižnice Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru održana je radionica pod nazivom “Osnovne upravljačke i prenosive vještine za knjižničare”, pripremljena u okviru Erasmus+ LNSS projekta : Umrežena knjižnica - službe podrške: Modernizacija knjižnica u zemljama Zapadnog Balkana kroz usavršavanje osoblja i reformu knjižničnih usluga.

Prorektorica za međunarodnu suradnju prof.dr. Sanja Bijakšić u obraćanju nazočnima istaknula je važnost ostvarivanja  cilja Erasmus+LNSS projekta te je naglasila da nema nikakve dvojbe kako će principi i zaključci ove radionice biti vrlo važni za sve učesnike, bez obzira na područje njihove stručnosti.

Kultiviranje ljubavi prema čitanju među studentima bi trebala biti misija za sve nas. Sveučilište u Mostaru uvijek će osiguravati podršku za EU projekte kao što je ovaj“, istaknula je prorektorica Bijakšić.

U sklopu projekta planirano je održavanje dviju pilot radionica na kojima će biti obrađen jedan od 8 ONLINE MODULA.

Prvu prezentaciju, Modula 3, za knjižničare i osoblje Sveučilišta, održali su Štefica Dodig i Josip Šimić, koji su istaknuli važnost dostizanja  međunarodnog standarda kvalitete u knjižnicama, ali i  strateškog i poslovnog planiranja u knjižnicama.

Modul 3 kao cilj ističe i efikasnu korisničku podršku,upravljanje vremenom,komunikacijske vještine,razvijanje prezentacijskih vještina za knjižničare te na kraju i konačni rezultat  modernu knjižnicu 21.stoljeća  .

Na drugoj radionici planiranoj za 06. veljače.2018. godine bit će predstavljen MODUL br.5 – Inovativne online knjižnične usluge za knjižničare 21.stoljeća.

Gabrijela Arapović/Antonija Kolakušić

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Komentiraj i ti

Anketa

Koje rubrike pratite na treci.ba?
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
The current song is not available
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista

Vrijeme u Mostaru

Weather in

  • Djelomična naoblaka
  • Temperatura: 27°C