Studenti Pravnog fakulteta osvojili četvrto mjesto u simuliranom suđenju

Natjecanje na Jahorini
Studenti Pravnog fakulteta osvojili četvrto mjesto u simuliranom suđenju

Šest natjecatelja s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru osvojilo je četvrto mjesto u simuliranom suđenju koje se održalo na Jahorini gdje je pobjedu odnijela ekipa Pravnog fakulteta iz Banja Luke.

Pravni fakultet Sveučiliša u Mostaru su predstavljali Darko Kostić, Dijana Groznica, Kristina Skeledžija, Tin Aničić, Darija Fišić i David Marin s trenerima Ivanom Ćavarom i Nikicom Drmaćem.

Svi studenti su najprije rangirani prema pismenim podnescima koje su pisali tijekom listopada na osnovu slučaja kojeg su dobili, a nakon otvara natjecanja bili su podijeljeni u kvalifikacijske grupe.

U kvalifikacijskom dijelu nastupali su i respodenti i aplikanti iz Mostara te su su aplikanti pobjedom nad respodentima Pravnog fakulteta Univerziteta Džemal Bijedić iz Mostara osigurali polufinale te uz minimalnu razliku od jednog boda ostali bez finala.

Darija Fišić, jedna od natjecateljica s Pravnog Fakulteta Sveučilišta u Mostaru navodi kako joj je ovo natjecanje uvelike pomoglo pri razvijanju retoričkih sposobnosti, ali i samog pravničkog načina razmišljanja. Smatra da je za uspjeh na ovakvom natjecanju potrebna pomoć i podrška mentora i da studenti ne bi trebali biti prepušteni samima sebi ukoliko žele ostvariti veći rezultat.

Pravni fakultet Sveučilišta u Mostaru pruža dobre mogućnosti za uspjeh kako u nastavnim tako i izvannastavnim aktivnosti. Bitno je samo imati dobru volju i želju za uspjehom, ali i odlučnost kako bi studenti postigli ono što mogu na području onoga čime se žele baviti“, rekla je Fišić.

Studentica Kristina Skeledžija zadovoljna je samim nastupom zbog ogromnog iskustva koje je stekla.

Za nas studente Pravnih fakulteta, to je bilo jedno veliko iskustvo gdje smo pored teoretskog znanja koje nam pruža fakultet, osjetili i praktični dio našeg budućeg zvanja“, objasnila je Skeledžija te pozvala i druge studente da se sljedećih godina prijave na ovakvu vrstu natjecanja jer osim znanja koje će steći, upoznat će i studente drugih pravnih fakulteta kao i cijenjene suce.

treci.ba

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Komentiraj i ti

Anketa

Koje rubrike pratite na treci.ba?
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
The current song is not available
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista

Vrijeme u Mostaru

Weather in

  • Djelomična naoblaka
  • Temperatura: 27°C