Studentima predstavljena mogućnost stažiranja u Njemačkoj

Filozofski fakultet
Studentima predstavljena mogućnost stažiranja u Njemačkoj

O programu stipendiranja koji nudi mogućnost stažiranja u njemačkim tvrtkama govorila je gđa. Antje Müller iz njemačkog ureda za stipendiranje, održavši prezentaciju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

U okviru ovoga programa praksa se nudi studentima s različitih studija kao što su IT, energetika, turizam, zaštita okoliša, elektrotehnika, novinarstvo, ekonomija, arhitektura, poljoprivreda i ostalo, a obavlja se u trajanju od tri do šest mjeseci.

Stipendije su namijenjene studentima završnih godina fakulteta i onima koji su diplomirali u 2017. godini.

Ipak, gđa. Müller  kao najvažniji je uvjet navela jako dobru motivaciju studenata za prijavu.

Moj je savjet za studente da se malo pomaknu iz svoje udobne zone i  prijave za program. Ovo je odlična prilika, ne samo za profesionalne razvoje, nego i za razvoj osobnosti“, poručila je za treci.ba Müller .

O vlastitom iskustvu  na praktičnoj obuci u Njemačkoj zahvaljujući ovom programu govorio je student strojarstva sa Sveučilišta u Mostaru Luka Topić, koji je proveo tri mjeseca u  jednoj od većih tvrtki u Njemačkoj - Robert Bosch-u. Luka je kazao kako ima samo riječi hvale za ovaj program.

Osim obavljanja prakse, upoznao sam mnogo ljudi, a imao sam i slobodnog vremena za putovanja širom Njemačke. Sve u svemu, bilo je to jedno nevjerojatno iskustvo“, izjavio je Topić.

Kandidati se mogu prijaviti online, a prijave su otvorene do 13. studenoga 2017. godine. Više informacija možete pronaći na web stranici.

Program stipendija njemačkog gospodarstva za zemlje zapadnog Balkana  pokrenut  je 2003. godine od strane Odbora njemačkog gospodarstva za Istočnu Europu (OA) u suradnji s Federalnim ministarstvom gospodarske suradnje i razvoja (BMZ). Podržava ga Njemačko društvo za međunarodnu suradnju (GIZ), a realizira OA i Fondacija Zoran Đinđić.

Gabrijela Arapović/Antonija Kolakušić
 

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Komentiraj i ti

Anketa

Koje rubrike pratite na treci.ba?
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
The current song is not available
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista

Vrijeme u Mostaru

Weather in

  • Djelomična naoblaka
  • Temperatura: 27°C