Anita Martinac predstavila roman pod nazivom ''Od Franje do Franje'

ŠIROKI BRIJEG
Anita Martinac predstavila roman pod nazivom ''Od Franje do Franje'

U organizaciji Ogranka Matice hrvatske Široki Brijeg u prostorijama Narodne knjižnice Široki Brijeg predstavljen je roman ''Od Franje do Franje'', književnice Anite Martinac.

''Roman posvećujem onima koji istinu ljube, žrtve ne zaboravljaju, oprost i pomirbu žude, djeluju u ime Boga i pravde i sve zbog čiste ljubavi rade'', napisala je autorica na samom početku romana.

Ovaj roman govori o jednoj škriparskoj obitelji, a nositelj radnje je Anica Škrobo koja je zapravo tipična hrvatska majka. Tema su jugokomunisti koji su nemilosrdno proganjali i ubijali hrvatski puk, naročito škriparske obitelji.

Književnica Martinac u romanu “Od Franje do Franje” željela je pronaći likove koji će vjerodostojno predstaviti tu temu. ''Tako sam došla i do lika Vinka Škrobe i njegove majke Anice Škrobo, koja je protagonistica ovog povijesnog romana'', govori Martinac.

''Njezina rečenica 'Ja sam živjela od Franje do Franje', misleći od Franje Josipa do Franje Tuđmana, bila je i poticaj za određivanje naslova ovog romana'', rekla je književnica Martinac na predstavljanju svoje knjige u Širokom Brijegu.

Mostarska književnica izrazito je sretna što predstavlja svoj roman u Širokom Brijegu.

„Kada pomislite na mladu voćku, koja se obrezuje i usmjerava – to je meni Široki Brijeg. Moja mama je iz Širokog Brijega, iz Oklaja, moja baka je iz Goranaca. Gotovo svaki ljetni raspust provela sam u Širokom Brijegu i nekako Široki Brijeg vežem uz najljepše uspomene“, izjavila je autorica u Narodnoj knjižnici u Širokom Brijegu.

Kristijan Zeljko

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

prof. dr. Zoran Tomić, rektor Sveučilišta u Mostaru
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista

Vrijeme u Mostaru

Weather in

  • Vedro
  • Temperature: 1°C