Antun Vrdoljak u Vukovaru otkrio kada će biti premijera 'Generala'

FILM O ANTI GOTOVINI
Antun Vrdoljak u Vukovaru otkrio kada će biti premijera 'Generala'

U sklopu 11. Vukovar film festivala u petak navečer je poznatom hrvatskom redatelju Antunu Vrdoljaku uručena festivalska Nagrada za životno djelo, a uručio mu je uručio direktor Vukovar film festivala Igor Rakonić.

Veseli me jedna ovakva nagrada. Veseli me i uspjeh festivala jer je lijepo vidjeti kada iz razvalina niče neki novi svijet. Vukovar film festival je vrlo dobar festival i iznenađen sam kvalitetom njegovog programa", rekao je Vrdoljak.

Tom prilikom Vrdoljak je rekao kako njegov najnoviji film „General", koji je životna priča o generalu Anti Gotovini, snima se po planu. Istaknuo je kako je do sada snimljeno nekih 85 posto filma, kao i da bi premijera trebala biti organizirana negdje oko Božića.

"Čekamo sada snijeg jer ipak film govori o njegovom životu, a rat se vodio i tijekom zime kada je bilo i snijega. Usporedo radimo i seriju koja će imati osam nastavaka, a koja bi se trebala početi prikazivati tijekom mjeseca rujna iduće godine", rekao je Vrdoljak dodajući kako je iznimno zadovoljan glumačkom ekipom koja je okupljena za potrebe snimanja ovoga filma.

Uz Vrdoljaka, tijekom ovogodišnjeg Vukovar film festivala bit će uručena i Nagrada za posebne zasluge razvoju hrvatskog filma. Ta nagrada bit će uručena spisatelju Pavlu Pavličiću.

Ovogodišnji, 11. po redu Vukovar film festival, započeo je u ponedjeljak, 21. kolovoza, a završava u subotu, 26. kolovoza. Svečanost zatvaranja bit će održana na terasi Agencije za plovne putove, s početkom u 20.30 sati. Na samoj svečanosti zatvaranja bit će dodijeljene i nagrade najboljih filmovima i pojedincima.

Tijekom šest festivalskih dana bit će prikazano ukupno 80 filmova, od kojih je njih 20-ak prikazivano i na ovogodišnjim festivalima u Caenu i Berlinu. Filmovi su prikazivani u četiri grada (Vukovar, Osijek. Beli Manastir i Valpovo) i na ukupno 10 lokacija, prenosi prvi.tv.

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Komentiraj i ti

Anketa

Koje rubrike pratite na treci.ba?

Mišljenje

prof. dr. Zoran Tomić, rektor Sveučilišta u Mostar
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
The current song is not available
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista

Vrijeme u Mostaru

Weather in

  • Djelomična naoblaka
  • Temperatura: 27°C