Priča o Mijatu Tomiću oduševila gledatelje

promocija "hajduka"
Priča o Mijatu Tomiću oduševila gledatelje

Ne dam svoju Jabuku, ne dam svoju djedovinu!“ – prvi povijesni dugometražni  film o hrvatskim sinovima iz daleke povijesti „Hajduk“ svečano je promoviran u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

Gledatelji su u prepunoj dvorani pogledali priču o Mijatu Tomiću, najvažnijoj povijesnoj ličnosti na našim prostorima koji je mnogima ikona i danas.

Film, za koji scenarij potpisuje Mara Perić, a njezin suprug Branko Perić režiju, sniman je na autentičnim lokacijama Parka prirode Blidinje i Duvanjskog polja na kojima je boravio Mijat, te u Tešnju.

Mara Perić istaknula je kako je zadovoljna što je priča privedena kraju. „Bilo je naporno kao i svako snimanje, ali uz dobru organizaciju uspjeli smo ostvarili ono u što smo vjerovali“, izjavila je za treci.ba Perić.

Manjak financija nije mogao spriječiti ostvarenje ovog projekta. Glumci koji su sudjelovali u ovom filmu sve su radili volonterski.

Preponosan sam što se sve ovo realiziralo. Nadam se da smo kao glumci amateri uspjeli prenijeti ovu priču i njezin smisao gledateljima“, rekao je jedan od glumaca Domagoj Jerlagić.

Priča je ovo kojoj je cilj bio prenijeti povijest, ali i snažne poruke.

Ovim filmom smo željeli poručiti ljudima da iako živimo u svijetu novih tehnologija, one nikad neće moći zamijeniti prijateljstvo, zajedništvo, ljubav i ostale prave vrijednosti“, poručio je glumac Stjepan Filipović.

U filmu su glavnu ulogu odigrali Josip Tabak, Goran Grgić, Damir Beljo, Borko Brajović, Sado Seferović, Amer Tarabar. Za glazbu je zadužen Mihailo Božović, a za naraciju Buba Corelli. 

Gabrijela Arapović/Antonija Kolakušić
 

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Komentiraj i ti

Anketa

Koje rubrike pratite na treci.ba?

Mišljenje

Damir Vasilj, viši asistent
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
The current song is not available
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista

Vrijeme u Mostaru

Weather in

  • Djelomična naoblaka
  • Temperatura: 27°C