Učenici iz Posušja zaslužni za izgled nagrada Posuški stećak i Bura

FESTIVAL KLAPSKE PISME
Učenici iz Posušja zaslužni za izgled nagrada Posuški stećak i Bura

Iz tvrdog posuškog kamena izrađene su statue „Posuški stećak" i „Bura",  nagrade koje se dodjeljuju klapama za prvo mjesto po izboru žirija, odnosno publike na Festivalu klapske pisme „Posušje".

Svoj put prema rukama pobjednika prošle tri godine Festivala krenule su iz ruku Srećka Sliškovića koji je zaslužan za njihov današnji izgled, a ove godine na izradi statua rade učenici kamenoklesarske škole iz Posušja.

Naime, krajem 2012. godine u Posušju je u sklopu projekta Kamen, kojeg je financirala Europska unija, otvorena kamenoklesarska radionica za 21 polaznika prve generacije ovoga smjera u sklopu Srednje strukovne škole Posušje.

Od tada je kroz nju prošlo na desetke polaznika, a ovogodišnja generacija je dobila čast i priliku da izradom ovih unikatnih nagrada sudjeluju u projektu Festivala te na taj način daju svoj doprinos ovom velikom događaju.

Nama samo preostaje vidjeti u čijim će rukama završiti ovogodišnje nagrade. Podsjećamo da će se IV. Festival klapske pisme održati 5. i 6. kolovoza 2017. godine na Trgu hrvatskih branitelja, s početkom u 20:30 sati, priopćeno je iz Press službe Festivala klapske pisme.

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Komentiraj i ti

Anketa

Koje rubrike pratite na treci.ba?
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
The current song is not available
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista

Vrijeme u Mostaru

Weather in

  • Djelomična naoblaka
  • Temperatura: 27°C