Guardian uvrstio Rijada Sadikua među 60 najboljih mladih igrača svijeta

nogometaši
Guardian uvrstio Rijada Sadikua među 60 najboljih mladih igrača svijeta

Ugledni britanski list Guardian je i ove godine, četvrti put zaredom, napravio listu 60 najboljih mladih nogometaša svijeta, a na njoj se nalazi i veliki talenat Sarajeva Rijad Sadiku.

Guardian je na listu uvrstio igrače rođene 2000. godine, a Sadikuovo ime se našlo zajedno s velikim svjetskim nadama Facundom Colidiom (Inter), Viniciusom Juniorom (Real Madrid), Victorom Jensenom (Ajax), Jadonom Sanchom (Borussia Dortmund), Jann-Fieteom Arpom (HSV), Moiseom Keanom (Juventus), Pedrom Netom (Lazio), Abelom Ruizom (Barcelona), Miguelom Baezom (Real Madrid)…

“Sadikuov idol je Paolo Maldini, iako se on ne sjeća talijanske legende na vrhuncu karijere. Sadiku je elitni talent koji posjeduje sve osobine modernog stopera. Čini se da nema nijednu manu. Fizički je jak, elegantan, smiren, odličan je u skoku, odlično predviđa protivničke poteze, odlično se postavlja, kreativan je i profesionalno se ponaša. Dva puta je igrao na U17 Evropskom prvenstvu, a već ima nastupe za juniore i seniore Sarajeva. Napunit će 18 godina u zimskom prijelaznom roku, tako da ga vjerojatno nećemo još dugo gledati u dresu Sarajeva”, napisao je Guardian o Sadikuu, prenosi Klix.ba.

Kompletnu listu najboljih 60 igrača možete pogledati na ovom linku.

hms.ba

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Komentiraj i ti

Anketa

Koje rubrike pratite na treci.ba?

Mišljenje

Damir Vasilj, viši asistent
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
The current song is not available
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista

Vrijeme u Mostaru

Weather in

  • Djelomična naoblaka
  • Temperatura: 27°C