Odigrana prijateljska utakmica američkog nogometa

Football
Odigrana prijateljska utakmica američkog nogometa

Sarajevo Spartansi, Dubrovnik Sharksi, Tuzla Saltminers i Bijeljina Lavovi sudjelovali su u prijateljskom susretu u Mostaru koji je odigran u Arena Sport Centru. Cilj ovog susreta bila je promocija američkog nogometa i poticaj za Mostarce za osnivanje i svog kluba u gradu na Neretvi.

Američki nogomet velika je nepoznaninca na našim prostorima, ali zbog ove grupe entuzijasta football se sve više širi i u Bosni i Hercegovini. Momčadi su odigrale flag football turnir (američki nogomet bez kontakta), a za kraj igrači su obukli pravu opremu i odigrali tackle football. 

Prve utakmice odigrali su u flag footballu mlađe kategorije Spartansa, Saltminersi, Spartansi i Sharksi. Gledatelji su mogli uživati u odličnim potezima. Igrači su bili zadovoljni posjetom i susretom u Mostaru. Ovo je sigurno sjajan način za provesti slobodno vrijeme zbog duge pauze koja traje između sezona u NFL-u, a i prilika da se momčadi pripreme za nadolezeće susrete. Spartansi imaju mlađe kategorije, a ako se djeca bave ovim sportom, football može imati budućnost u Bosni i Hercegovini. 

Spartansi i Sharksi igraju u ligama. Spartansi igraju CEFL ligu, gdje je igraju protiv momčadi iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Poljske, dok Dubrovačni nastupaju u flag football ligi Hrvatske. Sljedeći turnir igraju u Splitu, a krajem svibnja turnir dolazi i u Dubrovnik. 

Na kraju se sve ovo završilo lijepim i sportskim pozdravom u nadi da će se ubrzo osnovati klub i u Mostaru. 

Tomislav Pavić

 

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Komentiraj i ti

Anketa

Koje rubrike pratite na treci.ba?
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
The current song is not available
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista

Vrijeme u Mostaru

Weather in

  • Djelomična naoblaka
  • Temperatura: 27°C