Za Pjanića zamjene nema, ali postoje solucije

BAŽDAREVIĆ:
Za Pjanića zamjene nema, ali postoje solucije

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je počela pripreme za utakmice s Belgijom i Estonijom, koje će biti odigrane u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.

Na prvi trening stigli su svi igrači koje je Mehmed Baždarević pozvao osim Matea Sušića i Seada Kolašinca, kojima je kasnio zrakoplov, dok za ovaj kvalifikacijski ciklus izbornik neće moći računati na ozlijeđene Miralema Pjanića, Sanjina Prcića i Jozu Šimunovića.

Baždarević je pred početak treninga naglasio da zamjenu za igrača kakav je Miralem Pjanić reprezentacija BiH nema, ali da postoje druge solucije koje će primijeniti u narednim mečevima.

– Za Pjanića zamjenu nemamo, ali postoje neke druge opcije. Jozina ozljeda je nesreća, a Sanjin Prcić igra u životnoj formi i njegova ozljeda nam remeti planove. Vjerujemo da ćemo se spremiti na najbolji način – rekao je Baždarević.

Očekuje da se reprezentacija Belgije neće opuštati u utakmici protiv BiH jer se radi o profesionalcima, te naglašava da je najvažnije kako će njegovi igrači pristupiti utakmici.

– Želimo pobjedu i dobru utakmicu. Volio bih da odigramo kvalitetno, a to može uraditi samo dobra, fizički spremna momčad. Zbog izostanaka ćemo mijenjati formaciju, a sigurno ćemo se morati prilagoditi na Belgijce. Moramo popraviti obranu da nam se ne ponavljaju greške i lagane šanse kao protiv Cipra. Volio bih da Belgija nastupi u najboljem sastavu jer bi to pokazalo da nas poštuju i da žele pobjedu – objašnjava izbornik.

Dodaje da posljednje utakmice nisu pravo lice reprezentacije BiH te da je siguran da ovi igrači mogu mnogo bolje obaviti posao.

Reprezentativac Avdija Vršajević vjeruje da reprezentacija BiH može obradovati državu.

– Znamo kakva nas utakmica očekuje, ali vjerujem da imamo kvalitetu da pobijedimo Belgiju i obradujemo cijelu Bosnu i Hercegovinu. Bit će teško, ali mislim da mi to možemo. Znamo kakve igrače ima Belgija, ali mi smo dobri tako da tko bude bolji, neka pobijedi – rekao je Vršajević.

hms.ba

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Komentiraj i ti

Anketa

Koje rubrike pratite na treci.ba?

Mišljenje

Damir Vasilj, viši asistent
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
The current song is not available
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista

Vrijeme u Mostaru

Weather in

  • Djelomična naoblaka
  • Temperatura: 27°C