Australija i Novi Zeland upozoravaju na mogući teroristički napad u Turskoj

Canberra
Australija i Novi Zeland upozoravaju na mogući teroristički napad u Turskoj

Australija i Novi Zeland u četvrtak su upozorile na mogućnost da ekstremisti planiraju izvesti napad tijekom obilježavanja godišnjice bitke na Galipolju u Turskoj.

Australski ministar za pitanja veterana Dan Tehan savjetovao je oko 500 Australaca i Novozelanđana, koji su se prijavili za put na Galipolje kako bi 25. travnja obilježili  ANZAC dan, na visok stupanj opreza, ali nije pružio detalje o navodnoj prijetnji.

ANZAC dan je nacionalni praznik sjećanja na borce koji su bili dio kontigenta Australian and New Zealand Army Corps (ANZAC) koji su se iskrcali u Galipolju 25. aprila 1915. godine, što je bila prva velika vojna akcija ovog kontigenta za vrijeme Prvog svjetskog rata.

Zamjenik povjerenika australske Federalne policije Mike Phelan odbio je objaviti detalje o onome što je prouzročilo ovo upozorenje, kazavši samo da je vlada zaprimila informacije da bi ekstremisti mogli napasti ceremonije koje će se održavati na Galipolju.

Phelan je kazao da nema saznanja o nekom određenom planu napada.

„Radi se samo o tome da bi teroristi zaista mogli pokušati izvesti teroristički napad tijekom obilježavanja. To je sve što imamo za sada“, rekao je Phelan novinarima u Canberri.

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Komentiraj i ti

Anketa

Koje rubrike pratite na treci.ba?

Mišljenje

prof. dr. Zoran Tomić, rektor Sveučilišta u Mostar
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
The current song is not available
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista

Vrijeme u Mostaru

Weather in

  • Djelomična naoblaka
  • Temperatura: 27°C