Europski parlament mladih prima nove članove

EYP BiH
Europski parlament mladih prima nove članove

Europski parlament mladih u BiH (EYP BiH) je u potrazi za novim članovima. Osnovan je 2013. godine kao dio mreže neprofitnih i nevladinih organizacija u 41 zemlji Europe.

Zajedno čine najveću europsku platformu za mlade s preko 40 000 mladih koji su dio njihovih projekata. Najznačajniji cilj organizacije je promocija demokratskih vrijednosti i utjecaj na mlade kroz neformalne i inovativne edukacijske metode.

„Pozivamo vas da, ukoliko smatrate da imate potrebna iskustva i znanja koja bi željeli iskoristiti, ili ih želite steći i unaprijediti, aplicirate za članstvo u našem lokalnom timu“, poručuju iz Europskog parlamenta mladih u Mostaru.

Potrebne informacije u vezi aplikacije možete pronaći u bookletu na njihovoj stranici. Nepotpune aplikacije se neće uzeti u razmatranje.

Europski parlament mladih u BiH je sastavljeni od tr razine: lokalne, nacionalne i međunarodne. Prisutan je u 4 grada Bosne i Hercegovine u Banjoj Luci, Mostaru, Sarajevu i Tuzli.

Prvi Regionalni forum u Mostaru je simulacija Europskog parlamenta,  koji se održao u ožujku ove godine u Vijećnici Grada Mostara, kao prva aktivnost ove organizacije u Mostaru. Na njemu je sudjelovalo preko 50 srednjoškolaca, koji su dobili ulogu europarlamentaraca, te raspravljali o brojnim domaćim i europskim političkim temama te na kraju kroz simulirani rad parlamenta izglasavali rezolucije.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti koordinatoru ureda Europskog parlamenta mladih u Mostaru, Ivi Čarapini na e-mail: ivo.carapina@eyp.ba

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Komentiraj i ti

Anketa

Koje rubrike pratite na treci.ba?

Mišljenje

Damir Vasilj, viši asistent
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
The current song is not available
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista

Vrijeme u Mostaru

Weather in

  • Djelomična naoblaka
  • Temperatura: 27°C