Obilježena 24. godišnjica zločina nad hrvatskim civilima u Grabovici

ZLOČIN
Obilježena 24. godišnjica zločina nad hrvatskim civilima u Grabovici

Dvadeset i četvrta obljetnica zločina nad hrvatskim civilima u Grabovici obilježena je danas polaganjem vijenaca kod spomen-obilježja, nakon čega je upriličen križni put i sveta misa u mjesnoj kapelici koju je predvodio mostarsko-duvanjski biskup Ratko Perić.

Događaju je nazočio predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović, Marinko Čavara, predsjednik Federacije BiH, kao i mnogobrojni predstavnici hrvatskih političkih stranaka u BiH, hrvatskih branitelja i braniteljskih udruga te članovi obitelji ubijenih civila i mnogi drugi.

Marinko Čavara, predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine kazao je u izjavi za Fenu kako nažalost nakon toliko godina nakon rata i toliko zločina koji su počinjeni u proteklom ratu još uvijek nisu svi odgovarali koji su počinili zločine.

"Ovo naše okupljanje je, uz odavanje počasti svim umrlima i poginulima, nedužnim žrtvama u proteklom ratu na neki način i podsjećanje svih onih koji trebaju raditi svoj posao, procesuirati zločince koji su napravili zločine u proteklom ratu", kazao je Čavara.

Dodao je kako svi žudimo za pravdom, pogotovo u državi u kojoj je pravda itekako potrebna.

"Nažalost, pravda je spora, ali ja vjerujem da je ipak dostižna i da će svi oni koji su počinili zločine odgovarati i pred zemaljskim sudovima, a i pred onim drugim za koje zna se da će biti konačni", dodao je Čavara.

Podsjećamo, 8. na 9. rujna 1993. godine pripadnici Armije RBiH ubili su 33 civila, među kojima je najmlađa Mladenka Zadro imala samo 4 godine, a najstariji Marko Marić 87 godina.

prvi.tv

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Komentiraj i ti

Anketa

Koje rubrike pratite na treci.ba?

Mišljenje

prof. dr. Zoran Tomić, rektor Sveučilišta u Mostar
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
The current song is not available
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista

Vrijeme u Mostaru

Weather in

  • Djelomična naoblaka
  • Temperatura: 27°C