Održan “Dan srednjoškolaca”

MOSTAR
Održan “Dan srednjoškolaca”

Na platou Mepas Mall-a održana je aktivnost “Dan srednjoškolaca” u spomen na studentske prosvjede koji su održani u Pragu 1939. godine.

Organizatori ovog događaja su Mreža vijeća učenika i asocijacija srednjoškolaca BiH koji su došli podržati ovu akciju, te su sudjelovali  svi srednjoškolski predstavnici grada Mostara.

Međunarodni dan srednjoškolaca obilježava se u spomen  na Praške studente i srednjoškolce koji su zbog mirnog prosvjeda protiv nacističke okupacije svoje zemlje 1939. streljani bez suđenja.

“Mi smo se danas ovdje okupili kako bismo pokazali  da su srednjoškolci jedan od resursa naše države koji se trebaju iskoristiti, kako bi stvorili što bolju i ljepšu budućnost naše države, a tako iz Mostara danas šaljemo poruku mira, i tolerancije i borbe za prava srednjoškolaca i studenata”, kazala je predsjednica Mreže vijeća učenika Habiba Ačkar.

Srednjoškolci cijele Europe obilježavaju 17.studeni kao međunarodni dan srednjoškolaca, koji je prvi put obilježen 1941.godine u Londonu,a tradicija je održana zahvaljujući raznim omladinskim organizacijama.

Gordana Ilić / Barbara Antolović

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Komentiraj i ti

Anketa

Koje rubrike pratite na treci.ba?

Mišljenje

Damir Vasilj, viši asistent
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
The current song is not available
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista

Vrijeme u Mostaru

Weather in

  • Djelomična naoblaka
  • Temperatura: 27°C