Skroman doprinos radu Narodne i Pučke kuhinje u Mostaru

Udruga građana Vrisak
Skroman doprinos radu Narodne i Pučke kuhinje u Mostaru

U sklopu kampanje "Vrištimo za Mostar" Udruga građana Vrisak organizirala je humanitarni koncert dubrovačkog benda "Silente" za potporu socijalno ugroženim osobama.

Svi prihodi iskorišteni su kako bi se u ovim predblagdanskim danima pomoglo Narodnoj i Pučkoj kuhinji u Mostaru. Potrebne osnovne namirnice u količini od dvije tone Vrisak je danas, na Badnji dan, uručio kuhinjama.

Prema riječima voditeljice mostarske kuhinje Mevle Salčin, radi se o značajnoj donaciji koja će osigurati najugroženijoj populaciji barem osnovu za obrok.

"Jako su nam značajni artikli koje smo dobili. 492 osobe dolaze u kuhinju svaki dan. Mi se trudimo osigurati im ono što je najpotrebnije, ali veliki broj ljudi traži pomoć, stoga nam je potrebna velika količina hrane. Kroz ovaj nesebičan čin dijelimo ljubav i radost onima koje darujemo te upravo time punimo i vlastito srce. Hvala na pomoći od srca“, dodala je Salčin.

"Trudimo se, pored drugih aktivnosti, dati podršku i humanitarnim akcijama. Vjerujem da će današnja donacija Narodnoj i Pučkoj kuhinji biti naš skroman doprinos i pomoć u njihom radu i pripremi obroka. Velika hvala svima koji su bili dio ovog projekta. Naravno, posebno hvala grupama Silente i PTSP", istaknuo je Ivan Božić, potpredsjednik Udruge Vrisak.

Donacija je skroman doprinos koji će barem nakratko osnažiti rad Narodne i Pučke kuhinje i razveseliti one koji su u potrebi, posebice u mjesecu ljubavi, darivanja i sreće. Ovo je donacija svih onih koji u ovim blagdanskim danima radosti i nade nesebično daruju one kojima je to darivanje najpotrebnije u našem gradu.

Monika Ćubela, glasnogovornica Udruge, naglasila je da će Vrisak nastaviti pomagati drugima koliko može jer prije svega djeluju za dobrobit građana.

"Još jednom je Mostar pokazao veliko srce. Hvala svima koji su na bilo koji način pomogli ovu humanitarnu akciju darivanja. Darovati one koji su u potrebi je put razuma i radosti, a svjesni smo da je korisnika javne kuhinje jako puno i sve ih je više. Naša dužnost kao građana jest da im pomognemo koliko možemo."

Treći.ba

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Komentiraj i ti

Anketa

Koje rubrike pratite na treci.ba?

Mišljenje

Damir Vasilj, viši asistent
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
The current song is not available
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista

Vrijeme u Mostaru

Weather in

  • Djelomična naoblaka
  • Temperatura: 27°C