Završena Prva međunarodna konferencija bibliotekara u Solunu

solun
Završena Prva međunarodna konferencija bibliotekara u Solunu

Sudionici Konferencije imali su prigodu slušati predavanja velikh stručnjaka iz oblasti bibliotekarstva i informacijskih znanosti te kreiranjem vlastitih radionica i sesija pokazati do sada stečeno iskustvo i stalni angažman koji ulažu u svojim zajednicama kako bi znanje i informacije učinili dostupnim svima.

Predstavnici BiH bili su: Sanja Dukić, voditeljica američog kutka Univerzitetske biblioteke „Derviš Sušić“ Tuzla, Ratko Knežević, direktor Univerzitetske biblioteke Bihać i Marija Marić-Mitrović, bibliotekarka KŠC-a „Petar Barbarić“ Travnik.

Marija Marić-Mitrović, diplomirana komparativistica književnosti i bibliotekarstva je istaknula da je kao kao knjižničarka Katoličkog školskog centra svoje predstavljanje i sudjelovanje iskoristila za promociju Centra i knjižnice, kao i grada Travnika. „Govorila sam o našem radu i trudu da izgradimo što efikasniji sustav koji korisnicima sve informacije i znanje čini brzo i lako dostupnim. Kolege su impresionirali i podaci o školi, Centru i knjižnici. Ostvareni su kontakti i planovi za suradnju'', kaže Marić-Mitrović.

Kako su organizatori istaknuli, cilj je knjižnice pretvoriti u prostore suvremenog učenja i socijalne interakcije. Upravo iz toga i javila se potreba za stvaranjem jednog ovakvog projekta kakav je INELI Balkans.

Konferencija INELI Balkans trajala je od 26. do 29. studenog i okupila veliki broj sudionika iz 11 zemalja.

Ivan Volić

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Komentiraj i ti

Anketa

Koje rubrike pratite na treci.ba?
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
The current song is not available
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista

Vrijeme u Mostaru

Weather in

  • Djelomična naoblaka
  • Temperatura: 27°C