„Zumba RitMO“ : Prvi trening besplatan za sve zainteresirane

Ples, trening, zabava
„Zumba RitMO“ : Prvi trening besplatan za sve zainteresirane

Nakon ljetne stanke, lincencirane zumba instruktorice ponovno pokreću zumbu – kombinaciju plesa, zabave i treninga u športskoj dvorani Srednje građevinske škole Jurja Dalmatinca u Mostaru.

Treninzi će se održavati ponedjeljkom u 20.30 h i srijedom u 21 h, a prvi trening  predviđen je za večeras. „Prvi trening očekujemo večeras u 20.30 sati, a upravo je on besplatan za sve koji se žele uvjeriti kako ova kombinacija plesa i fitnessa garantira odličnu zabavu“, poručile su.

Zumba fitness, kao vrlo dinamičan trening aktivira cijelo tijelo, pri čemu se okvirno troši od 300 do 500 kalorija. Tijekom jedne koreografije, pored plesnih pokreta, instruktor zadaje dosta fitness elemenata, kao što su čučnjevi, iskoraci, poskoci i na taj način mijenja intenzitet i opterećenje aktivirajući sve važne mišićne grupe. Ovakav način tjelovježbe podiže raspoloženje i smanjuje stres.

Zahvaljujući kombinaciji brzih i sporih pokreta, trening je intervalnog karatkera, čime pozitivno utječe na kardiovaskularni i respiratorni sustav. Atmosfera na treningu je vesela i zabavna, što ljudima stvara želju da dolaze redovito, a to je jedan od preduvjeta za postizanje željenih rezultata, priopćile su instruktorice.

Zumba je formula osnovnih plesnih koraka i to je čini dostupnom svima. „Zumba fitness je program koji je primjeren za sve dobne skupine, neovisno o tome u kakvoj ste fizičkoj kondiciji, imate li bilo kakvog ili nikakvog iskustva u plesu, jeste li muško ili žensko“, zaključile su.

Osnovni plesovi koji se najčešće komponiraju u jedan sat treninga su: merengue, salsa, reggaeton, cumbia. Također se mogu naći, ovisno o instruktoru, bachata, calipso, quebredita, bally dancing, hip-hop, lambada, rock & roll, twist itd.

treći.ba
 

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Komentiraj i ti

Anketa

Koje rubrike pratite na treci.ba?

Mišljenje

prof. dr. Zoran Tomić, rektor Sveučilišta u Mostar
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
The current song is not available
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista

Vrijeme u Mostaru

Weather in

  • Djelomična naoblaka
  • Temperatura: 27°C