Biografski film o klizačici Tonyi Harding

filmske novosti
Biografski film o klizačici Tonyi Harding

I, Tonya je biografska, crna komedija o životu Tonye Harding koju utjelovljuje Margot Robbie, a redatelj Craig Gillespie i scenarist Steven Rogers u filmu prikazuju život umjetničke klizačice, od njezinog grubog odrastanja, prateći put preko Olimpijske zloglasnosti, sve do nasilnog incidenta s Nancy Kerrigan.

Tonya je uspiješna klizačica od početka njene karijere do osvajanja olimpijskih medalja. Njena karijera kreće uzlaznom putanjom nakon pobjede na američkom prvenstvu u umjetničkom klizanju. Međutim, njena budućnost u sportu postaje upitna kada se u priču uplete njen bivši suprug. Tonyu se tada poveže s napadom na svoju konkurenticu Nancy Kerrigan, koju je tokom treninga u Detroitu napao plaćeni ubojica. Iako mu je zadatak bio Nancy zaprijetiti smrću on ju je napao fizički. Nekoliko je osoba, među kojima je bila i Tonya osumnjičeni za napad, koja je na kraju priznala krivicu, te doživotno izbačena iz Američke asocijacije umjetničkih klizača.

Film je napravljen prema iscrpnim intervjuima s Tonyom, njezinom majkom, trenericom i bivšim mužem. Redatelj Gillespie i scenarist Rogers donijeli su potpunu istinu o njezinom životu na pomalo duhovit način.

Zanimljivo je kako je Robbie u filmu zaista klizala zahvaljujući odličnoj pripremi i treningu. "Uradila sam sve što sam mogla prije nego smo počeli snimanje. Trenirala sam tri-četiri mjeseca klizanje, otprilike pet puta sedmično po nekoliko sati. Mislim da ni nakon deset godina vježbe ne bih mogla uraditi trostruki axel", rekla je Robbie na premijeri filma na film festivalu u Torontu.

Glavna glumica Margot Robbie dobila je nominacije za najprestižnije nagrade - od Zlatnih globusa, preko Screen Actors Guild Spirits pa sve do Film Independent Spirit Awards, ali i onu najveću za Oscara. 90. po redu Oscar, službenog naziva Academy Awards, održat će se 4. ožujka u Dolby Theatre u Hollywoodu.

Pored glavne protagonistice Margot Robbie, u drami s visokom ocjenom glume i Bobby Cannavale, Sebastian Stan, Mckenna Grace, Allison Janney, Julianne Nicholson, Bojana Novaković i mnogi drugi.

Film u kino stiže 18. siječnja.

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Komentiraj i ti

Anketa

Koje rubrike pratite na treci.ba?
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
The current song is not available
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista

Vrijeme u Mostaru

Weather in

  • Djelomična naoblaka
  • Temperatura: 27°C