Mali Mostarac Nino Avdić oduševio sve u Supertalentu

bih
Mali Mostarac Nino Avdić oduševio sve u Supertalentu

Nino Avdić, šestogodišnji dječak iz Mostara, mali je genijalac grada s Neretve i zna sve glavne gradove država na svijetu. Svoje znanje pokazao je i u Supertalentu Nove TV, gdje je oduševio žiri i publiku te je sasvim zasluženo prošao u daljnje natjecanje ove vrlo gledane emisije i u BiH, prenosi Večernji list.

Njegovi roditelji Šejla i Semir Avdić kažu da je Nino vrlo rano progovorio, a sa samo godinu dana znao je prepoznati sve boje.

– Nino je jedno radoznalo dijete pa tako smo došli i do tih glavnih gradova. Moja sestra ima veliki udio u svemu tome jer provodi dosta vremena s njom, a u svemu im je pomogla i današnja napredna tehnologija. Prvo je počelo sa slikama država, onda je naučio slova i čitati, pa je krenuo s nazivima država i na kraju je naučio glavne gradove. Svaki dan bi se igrao s nekim od nas s pitanjima koji je glavni grad – kazala je jednom prigodom bh. agencijama Ninina mama Šejla.

Nino je još od malih nogu pokazao zanimanje za nogomet, koji trenira od četvrte godine u Školi futsala Zalik Mostar. Zanimanje za nogomet pokazao je još od treće godine života, a na njegovom znanju o najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu pozavidjeli bi mu i odrasli.

– Voli pričati o nogometu, igračima, klubovima. Mnogo čita o životinjama, dinosaurima, zmijama, kitovima, insektima, ali, naravno, države i gradovi su broj jedan. Mi na Ninu ne gledamo kao na neko čudo, to je jednostavno njegova radoznalost i želja da zna nešto novo – ističe Šejla Avdić. 

hms.ba

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Komentiraj i ti

Anketa

Koje rubrike pratite na treci.ba?

Mišljenje

Damir Vasilj, viši asistent
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
The current song is not available
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista

Vrijeme u Mostaru

Weather in

  • Djelomična naoblaka
  • Temperatura: 27°C