Nakon 12 godina YouTube promijenio izgled i logo

DODALI "PLAY"
Nakon 12 godina YouTube promijenio izgled i logo

Nakon 12 godina otkako su bivši uposlenici PayPala, Chad Hurley, Steve Chen i Jawed Karim osnovali YouTube, najpopularniji servis za razmjenu videosadržaja dobio je novi izgled i logo.

Proteklih godina, logo YouTubea bio je poprilično nesuvremen, sastavljen od dvije riječi od kojih je ona "Tube" bila u crvenoj kutiji.

"Imali smo tubu u tubi. To je jako čudno. Nitko ustvari ne zna ni što je to. Riječ 'tube' je sleng za televizijski set koji se koristio uz pomoć vakuumskih cijevi. Međutim, niti cijevi, tube ili televizije nisu ključ najvećeg videoservisa na svijetu koji posjećuje gotovo 1,5 milijarda ljudi mjesečno", rekao je Christopher Bettig, šef YouTubevog Odjela za umjetnost i dizajn.

Zato danas YouTube dobiva najveći estetski makeover ikada. YouTubeov logo je osvježen, tako da više riječ "Tube" nije izdvojena u crvenim okvirima. Akcent je sada na tipki "play" ili znaku za reprodukciju koji se nalazi ispred riječi "YouTube".

Popularni videoservis također je uveo i nekoliko izmjena u dizajnu stranice i rasporedu pojedinih funkcija, kako na desktop verziji, tako i na mobilnoj.

Iz Odjela za umjetnost i dizajn kazali su kako im je prvobitna namjera bila ukinuti crveni YouTubeov znak "play" kako bi pojednostavili stvari, ali shvatili su da je on godinama postao važna karika njihovog branda.

"Ta 'play' tipka koju naši korisnici stalno vide, postala je ambasador našeg branda i naša neslužbena skraćenica. Prilikom istraživanja, ustanovili smo kako je mala razlika između prepoznavanja ikone s tipkom 'play' i same riječi 'YouTube'", kazali su YouTubeovi dizajneri.

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Komentiraj i ti

Anketa

Koje rubrike pratite na treci.ba?

Mišljenje

prof. dr. Zoran Tomić, rektor Sveučilišta u Mostar
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
The current song is not available
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista

Vrijeme u Mostaru

Weather in

  • Djelomična naoblaka
  • Temperatura: 27°C